Večeras poetska noć “Kad smo bili veliki”

Udruženje “Mladi Tuzle” Tuzla i Pozorište mladih Tuzle se svake godine trude ponuditi djeci i mladima spektrum različitih projekata iz kulture i umjetnosti, koji su od značaja za njihov razvoj i izgradnju zdravih ličnosti. Kao ispitni projekat grupe mlađeg uzrasta Dramskog studija za djecu i mlade, večeras će biti održana poetska noć pod nazivom „Kad smo bili veliki“.

Na poetskoj noći „Kad smo bili veliki“ djeca će govoriti mnogobrojne verse oslikane najljepšim pjesničkim slikama vrlih poeta. Vješto birane pjesme krunisane pjesničkim vijencima u svom poetskom bitku podsjetnik su na sve one životne događaje: ostvarene, nedosanjane, daleke, neprolazne… Na programu su stihovi Antića, Radovića, Zubca, Jesenjina, Cesarića, Maksimovićeve i drugih velikana pjesničke riječi.

Pedagoški rad sa grupom potpisuju Olivera Blažević i Benjamin Avdić, a učesnici su Anja Bulić, Lana Žepić, Amina Pepić, Uma Tadić, Lana Junuzagić, Danija Numanović, Mirna Bratovčić, Imad Aličić, Sumejja Bašić, Monika Ostojić, Elma Ramić, Ena Ademović, Maira Bašić i Asja Bratovčić.

Utorak, 05.02.2019. u 19:30 sati

Dvorana Kaleidoskop

Ulaz slobodan!

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*