(VIDEO) Samohrani roditelji TK: “Nema razlike, svi smo isti”

Udruženje samohranih roditelja i djece bez jednog ili oba roditelja TK „Nova nada“ prvo poetsko veče organizovali su 2017. godine. Sinoć su se ponovo okupili u Američkom kutku Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš sušić“ Tuzla, ali u širem sastavu, sa gostima iz Hrvatske.

Na poetskoj večeri pod nazivom “Nema razlike, svi smo isti” čitali su svoja djela, razmjenjivali savjete i iskustva kada je upitanju samohrano roditeljstvo, te razgovarali o mogućim rješenjima za probleme, sa kojima se svakodnevno susreću samohrani roditelji. Amira Jašarević, Predsjednik Udruženja, istakla je da je društvo potrebno promijeniti „iz korijena“.

Kazala je da država treba više olakšica da uvede za samohrane roditelje, koji najčešće, prema njenim riječima, jedva sastavljaju kraj s krajem. Često su podstanari, a od svoje plate ne mogu platiti i kiriju i režije te obezbijediti djetetu vrtić, kao ni osnovne uslove za školovanje. Velika olakšica bi im bila kada bi od države dobili pomoć oko plaćanja vrtića za djecu, istakla je Jašarević.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*