Enver Bijedić: Odlukom Bh. bloka ugrožena je Bosna i Hercegovina

Odlukom Bh. bloka ugrožena je Bosna i Hercegovina i smatram da trebamo ući u vlast na svim nivoima vlasti, lični je stav predsjednika SDP-a Tuzlanskog kantona Envera Bijedića nakon odluke Bh. bloka da ne kreće u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, odnosno da ostaju opozicija u Federaciji BiH i na nivou države.

“U ovom trenutku smatram da je država ugrožena od strane etno-nacionalnih partija koje gravitiraju prema Beogradu i Zagrebu. U ovom trenutku moramo više patriotske ciljeve realizirati na način da uđemo u vlast na svim nivoima te da iznutra pokušamo promijeniti neke stvari koje objektivno nisu valjale. Ali, iz opozicionih klupa to nećemo nikada promijeniti”, kazao je Bijedić za Klix.ba.

Bijedić je kazao da odluka Bh. bloka nije konačna, s obzirom na to da će Predsjedništvo SDP-a prekosutra pripremiti sjednicu Glavnog odbora stranke koja će biti održana u subotu.

“Na Glavnom odboru ćemo raspravljati oko svega toga. Kako će se glasati, ja ne znam, ali stav 90 posto članova Kantonalnog odbora SDP-a TK je da se ide u vlast”, istakao je Bijedić.

Na naš upit kako će se sve ovo odraziti na Tuzlanski kanton, s obzirom na to da je SDP TK ranije donio zaključak da se krene u razgovore sa SDA i PDA, Bijedić je kategorično odgovorio da će Bh. blok ili njegov dio formirati vlast u Tuzlanskom kantonu.

Podsjetimo, u Sarajevu je održan sastanak lidera Bh. bloka Nermina Nikšića, Željka Komšića i Predraga Kojovića, a na kojem je bilo govora o tome da li će SDP BiH, DF i Naša stranka krenuti u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om.

Konačni stav je negativan te Bh. blok ostaje opozicija u FBiH i na nivou BiH.

(Klix.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*