7 načina kako uskladiti poslovni i privatni život

Uz malo truda sve je moguće. Sedmica /Vaša RTV7/ prenosi 7 načina za to:

1. Disciplina

Provjeravanje Facebooka i smiješnih videa ostavi za pauzu ili kraj radnog vremena, kad sav posao bude obavljen. U suprotnom, u uredu ćeš ostajati duže nego inače.
2. Pojedi ručak
Koliko god posla imala, pauza je obavezna. Sjedni, pojedi u miru, protegni noge i vrati se. Ništa neće propasti u tih pola sata, a ti ćeš se vratiti produktivnija i obaviti sve što trebaš u roku.
3. Prijatelji
Iako vjerujemo kako ti se često ne da nakon posla raditi ništa drugo, osim doći kući i zaspati, to s vremenom može dovesti do frustrirajuće monotonije. Zato, dogovori koji put kavu s prijateljicama. Ženski razgovori uvijek su zabavni.
4. Mailovi
Odredi jedno određeno vrijeme u danu kada nećeš provjeravati mailove niti razmišljati o poslu. Ako je to nemoguće baš svaki dan, neka to bude vikend za početak. Tvoj mozak treba odmor, kako bi sakupio energiju za dalje.
 
5. Naspavaj se
I to mislimo na više od 5 sati na dan. Šta uopće radiš budna u utorak u 1 ujutro? Razmisli je li ta serija vrijedna umora na poslu, a čeka te naporan dan.
6. Vježbaj
Jedno je istraživanje pokazalo kako su ljudi koji vježbaju produktivniji na svom radnom mjestu od onih koji to izbjegavaju. Također, oni su bolji u balansiranju privatnog i poslovnog života.
7. Kućni poslovi
 
Naravno da nećeš imati veliko čišćenje stana u 6 navečer, kada napokon dođeš doma iz ureda. Ali, svaki dan imaš 15 minuta vremena da staviš suđe u perilicu, da opereš jednu mašinu veša ili upališ nakratko usisivač. Velika i zahtjevna čišćenja ostavi za slobodne dane, a s ovakvim svakodnevnim  navikama nećeš imati toliko puno posla.
(MOJportal/ RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*