Šesti dan potrage za Edinom Gačićem: Policija bezuspješno pretraživala sela kod Konjica

Jedinica za operativnu podršku MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i danas je bezuspješno pretraživala sela oko Podorašca tražeći bjegunca Edina Gačića. Kako saznajemo na terenu se nalaze i pripadnici Federalne uprave policije kao i SIPA-e.

Kako su nam kazali u Policijskoj upravi Konjic potraga još nije rezultirala lociranjem i hapšenjem najtraženijeg čovjeka u Bosni i Hercegovini, čovjeka koji je u ponedjeljak u 7:30 u Podorašcu kod Konjica ubio Sauda Sultanića.

Danas su pripadnici različitih jedinica MUP-a HNK, kao i kolege iz drugih kantona te policijskih agencija viših nivoa vlasti bezuspješno pretraživali okolna sela i šume oko mjesta ubistva. Potraga iako je zbog vremenskog perioda koji je prošao proširena na cijelu državu i dalje najintenzivnija u općini Konjic. Pripadnici FUP-a su tu posebno zbog detaljnog osmatranja terena.

Jučer su intenzivno pretraživani željeznički tuneli na planini Ivan gdje je bjegnunac navodno viđen. Dan prije toga u Stocu je uhapšen muškarac iz Doboja za kojeg su građani mislili da je Gačić.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.