Nantes se oprostio od Emiliana Sale, ali doživio nevjerovatan poraz od Nimesa

Sala je sredinom januara napustio Nantes i u transferu vrijednom 17 miliona eura pojačao Cardiff, a kada se iz Velsa vratio u Francusku kako bi se pozdravio sa svojim bivšim saigračima, na letu koji ga je vraćao na Otok zajedno s pilotom nestao je između Francuske i Engleske.

Potraga je završena nakon tri dana s obzirom na to da je procijenjeno da Sala i pilot gotovo sigurno nisu preživjeli, a ubrzo su brojne svjetske zvijezde donirale novac kako bi se nastavila privatna potraga. Upravo kroz privatnu potragu dvije sedmice nakon nesreće pronađena je olupina smrskanog aviona, a u njoj je identificirano tijelo Emiliana Sale.

Prije utakmice domaći navijači i igrači odali su posljednju počast Sali, a meč protiv Nimesa igrali su u crnim dresovima na kojima je bilo ispisano njegovo ime.

Što se same utakmice tiče, Nantes je doživio nevjerovatan poraz od Nimesa. Na poluvremenu je ekipa Vahida Halilhodžića imala prednost od 2:0 golovima Coulibalyja i Majeeda, ali u drugom poluvremenu kao da su nestali s terena.

Prvo je Guillaume u 47. minuti pogodio za 1:2, da bi Bobichon u 69. mintui poravnao na 2:2. Ferri u 85. minuti donosi veliki preokret gostima, a konačnih 4:2 postavlja Thioub u 89. minuti.

Sjajan meč odigran je i u Montpellieru gdje je Monaco remizirao rezultatom 2:2. Martins je doveo goste u vodstvo, ali je Laborde u 66. minuti poravnao na 1:1. Falcao je vratio prednost Monacu u 82. minuti i činilo se da će osvojiti tri boda, ali u 90. minuti Delort s penala postavlja konačnih 2:2.

 (Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*