Još jedan veliki rezultat za Karate Klub „DO“ Tuzla i BiH

Proteklih dana, tačnije od 08.02.do 10.02.2019. godine u Alborgu-Danska, održavalo se Evropsko prvenstvo u karateu za kadete,juniore i u21. Na prvenstvu su nastupila 1092 takmičara iz 52 države. Našu državu predstavljalo 34 reprezentativca.

Karate klub „DO“ je ponosan što je dao dva reprezentativca iz naših redova, Sandra Krešić u kategoriji kadeti +70 kg, i Stefani Krešić u kategoriji juniorke +59.

Na ovom prvenstvu naša Stefani ostvarila je fantastičan rezultata u 5 mečeva, u kojim je prošla i olimpijsku i svjetsku prvakinju, na žalost u polufinalu je izgubila u zadnjoj sekundi pored apsolutne dominacije nad protivnicom , te zauzela visoko peto mjesto, što evo spadama medju 5 najbolja rezultata naših reprezentativaca i jedini rezultat za djevojke, obzirom da su osvojena 4 peta mjesta i jedna bronzana medalja na ovom prvenstvu.

Ovim uspjehom Stefani je zaokruzila juniorski period kao jedna od najboljih juniroki, obzirom da je u dvije godine osvojila sve medalje počev od federalne,državnih,balkanskih, evropski do svjetske, a u 2018 godini pamtit će se po tome što Stefani u Bosni i Hercegovini nije poražena, pored odradženih 178 mečeva, a što do sada u statistici nije zabilježeno za nekog takmičara.

(RTV7/Press Kluba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*