NS RS o uvođenju besplatnih udžbenika

Druga redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas razmatranjem izmjena i dopuna zakona o privrednim društvima i o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o registraciji poslovnih subjekata, poljoprivrednom zemljištu i duvanu.

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o strategiji razvoja preduzetništva žena u RS za period do 2022. godine.
Žene su vlasnice 10.765 privrednih subjekata ili 27,32 odsto svih preduzeća u RS, a suvlasnice su 695 ili 1,88 odsto svih registrovanih firmi, navedeno je u Nacrtu strategije preduzetništva žena u RS, uz napomenu da su žene u najvećem broju vlasnice preduzeća u zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti.

Na dnevnom redu sjednice Narodne skupštine RS je Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku RS za 2019. godinu kao i izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS u 2017.godini.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o Prijedlogu zaključka u vezi sa uvođenjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u RS.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*