Uprava policije MUP TK-a – Zajednička akcija sa Poreskom upravom

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije SKP ), u saradnji sa službenicima Porezne uprave FBiH i Kantonalnog tužilaštva TK-a  su dana 12.02.2019. godine na području grada Tuzle, izvršili pretres poslovni prostorija Omladinske zadruge, tri stambena objekta  vl. E.M. i J.M., iz Tuzle, kao i pretres njihovih pokretnih stvari.

Prilikom pretresa su pronađeni i privremeno  oduzeti sledeći predmeti: određena dokumentacija u vezi sa poslovima aktivnostima Omladinske zadruge, novac, kompjuteri, laptopi,  mobilni telefoni i dr.

Nakon izvršenog  pretresa  oduzeta je sloboda licu E.M. iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo  „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ iz čl. 340 KZ FBiH u stIcaju sa krivičnim djelom „Porezna utaja“ iz čl.273 KZ FBiH i „Pranje novca“ iz čl. 272 KZ FBiH.

Nakon kriminalističke obrade, dana 13.02.2019. godine E.M. će biti predato Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*