Real u završnici slavio u Amsterdamu, Tottenham ubjedljiv protiv Borussije

Fudbaleri Real Madrida i Totenhema ostvarili su pobjede u prvim utakmicama osmine finala UEFA Lige prvaka.

Real je u Amsterdamu pobijedio ekipu Ajaksa sa 2:1 golovima Karima Benzeme u 60. i Marka Asensija u 87. minuti, dok je strijelac jedinog pogotka za Ajaks bio Hakim Zijeh u 75. minuti.

Domaći tim je u 26. minuti bio blizu pogotka kada je Dušan Tadić pogodio stativu, a deset minuta kasnije Nikolas Taljafiko je zatresao mrežu Reala.

Tibo Kurtoa je poslije kornera slabo reagovao, lopta je stigla do Taljafika, koji je glavom pogodio mrežu. Međutim, sudija Damir Skomina je odlučio da pogleda video snimak i nakon toga je poništio gol jer je Tadić blokirao golmana Kurtou.

Ovo je bila prva sporna situacija u kojoj je primijenjena VAR tehnologija na nekoj utakmici Lige prvaka.

Real je bolje počeo drugo poluvrijeme i do prednosti je stigao u 60. minuti preko Benzeme.

Fudbaleri Ajaksa se nisu predavali i uspjeli su izjednačiti u 75. minuti kada je Neres asistirao Zijehu, koji je sa desetak metara savladao Kurtou.

“Kraljevski klub” je u samoj završnici došao do pobjede golom Asensija u 87. minuti na asistenciju Karvahala, te revanš 5. marta u Madridu dočekuje sa velikom prednošću.

Totenhem je na Vembliju ubjedljivo savladao Borusiju Dortmund sa 3:0. Svi golovi su viđeni u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Heung-Min Son u 47, Jan Vertongen u 83. i Fernando Ljorente u 86. minuti.

Prva dva meča osmine finala odigrana su u utorak. Roma je na svom terenu pobijedila Porto s 2:1, dok je PSG na Old Traffordu nadigrao Mančester Junajted sa 2:0.

Preostale četiri utakmice igraju se naredne sedmice u utorak i srijedu, a sastaju se: Liverpul – Bajern, Lion – Barselona, Atletiko Madrid – Juventus i Šalke – Mančester Siti.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*