Džumhur savladao Kukuškina za četvrtfinale Rotterdama

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (56. ATP) plasirao se u četvrtfinale ATP turnira Serije 500 u Rotterdamu nakon što je danas savladao Kazahstanca Mihaila Kukuškina (53. ATP) sa 6:4, 7:6, poslije sat i 44 minute igre.

Džumhur je osvojio prvi set zahvaljujući iskorištenom brejku u devetom gemu što je bilo dovoljno za vodstvo 1:0 u setovima.

Naš teniser je u prvom gemu drugog seta napravio brejk na Kukuškinov servis, ali već u narednom gemu Kazahstanac odgovara ribrejkom za izjednačenje 1:1.

U nastavku su oba tenisera servirala sigurnije. Džumhur je u maratonskom sedmom gemu napao Kukuškinov servis, ali nije uspio iskoristiti dvije brejk lopte.

Novu priliku za brejk Džumhur je imao u devetom gemu pri rezultatu 4:4, ali mu ponovo nedostaje koncentracije u ključnim trenucima, pa je Kukuškin poslije dvije spašene brejk lopte poveo sa 5:4 u drugom setu.

Meč je odlučen u taj-brejku drugog seta kada je Džumhur iskoristio sve svoje šanse i slavio za konačnih 6:4, 7:6 i plasman u četvrtfinale turnira u Holandiji.

Ovo je bio treći međusobni duel Džumhura, 56. igrača na ATP listi i tri pozicije bolje rangiranog Kukuškina, a sva tri puta je uspješniji bio bh. teniser.

Džumhur će za plasman u polufinale ATP turnira u Rotterdamu igrati protiv Francuza Gaela Monfilsa koji je jučer bio bolji od Italijana Andreasa Seppija.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*