U OŠ Pasci obilježen Međunarodni dan djece oboljele od raka

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele od raka,15. februara, u OŠ Pasci provedene su brojne aktivnosti.

Učenici prvog i drugog razreda su učestvovali na nagradnom konkursu koje je raspisalo Udruženje djece oboljele od raka PIPOL, tako što su prigodnim slikama i sloganima dali podršku mališanima da istraju u teškoj borbi i na taj način pokazali da postoji neko ko misli na njih.

Učenici drugog razreda su zajedno sa učiteljicom Mirhetom Salihović, pedagogicom Ivanom Ivanek i defektologicom Adelom Smajić u posjetu pozvali učenika petog razreda koji se dugi niz godina bori sa teškom bolešću i koji se zbog posljedica bolesti vodi kao učenik sa poteškoćama u razvoju. Najveći problem je njegova teška slabovidnost i zbog toga je učeniku potrebna stalna pratnja.

Cilj ove aktivnosti je bio da učenike drugog razreda upoznaju sa njegovim problemom i kroz radionicu osposobe da mu pruže adekvatnu pomoć. Učenici treba da spoznaju da sve osobe, uprkos razlikama, prihvate u svoje društvo kao ravnopravnog člana i da mu pruže osjećaj sigurnosti. Kroz razne igre učenici su ostvarili kontakt bez predrasuda. Nakon igre i druženja učeniku je uručen poklon paket uz znak podrške i pažnje.

1

(OŠ Pasci/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*