Večeras svečana ceremonija zatvaranja EYOF-a u Istočnom Sarajevu

Šesti i posljednji dan Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), koji se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, donosi još nekoliko takmičenja, a večeras će u Istočnom Sarajevu biti održana i svečana ceremonija zatvaranja EYOF-a.

Posljednjeg dana EYOF-a biće održana takmičenja i poznati pobjednici u u alpskom skijanju u mješovitom paralel slalomu, karlingu, mješovitoj štafeti u biatlonu, brzom klizanju u konkurenciji na 1.000 metara i mješovitoj štafeti u brzom klizanju na 3.000 metara.

Kada je riječ o karlingu, u devet sati će na Palama biti odigrani polufinalni susreti između Velike Britanije i Poljske, te Mađarske i Švicarske. Poslije podne su planirani susreti za treće i prvo mjesto.

Po okončanju takmičenja večeras će u 19:30 sati biti održana i svečana ceremonija zatvaranja ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu.

Na ceremoniji će biti upriličena i primopredaja zastave između ovogodišnjeg i organizatora narednog EYOF-a čiji je domaćin finski Lahti, a gašenjem olimpijskog plamena zvanično će biti završeno ovogodišnje takmičenje.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*