Počela izgradnja prvog krematorija u BiH vrijednog 2,5 miliona KM

Teren je i očišćen i počela je prva faza radova na krematoriju čija je gradnja trebala početi prošle godine, ali zbog komplikacija s prikupljanjem dokumentacije radovi su kasnili nekoliko mjeseci.

“Uprkos svim problemima s kojima smo se susreli izgradnja je započela. Počela je prva faza izgradnje koja podrazumijeva iskolčavanje terena i izradu armiranobetonske konstrukcije”, kazala nam je glasnogovornica KJKP Pokop Najda Vranić Beširević.

Snježne padavine i kiša nakratko su prekinuli radove, ali će biti nastavljeni ubrzo. Prvu fazu izgradnje kompleksa krematorija i komemorativnog centra radi firma Prograd d.o.o. iz Žepča.

Izgradnja će se raditi u dvije faze. Prva podrazumijeva izgradnju objekta i nabavku peći, a u drugoj fazi u planu je izgradnja svih pratećih i neophodnih prostorija koje treba da ima jedno savremeno groblje.

“Kraj radova u ovom trenutku nemoguće je planirati, jer izgradnja krematorija je ogroman projekt koji ovisi o mnogo faktora, ali nadamo se da će na zadovoljstvo svih nas on uskoro početi raditi”, istakla je Vranić Beširević.

Projekt izgradnje krematorija koštat će blizu 2,5 miliona KM.

(RTv7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*