Maduro pozvao specijalnog izaslanika SAD u Venecuelu

Nakon što je predsjednik Venecuele Nikolas Maduro otkrio da se ministar spoljnih poslova te zemlje tajno sastajao sa američkim zvaničnicima u Njujorku, pozvao je specijalnog izaslanika SAD Eliota Abramsa u posjetu Venecueli, prenosi AP.

Prema riječima neimenovanog venecuelanskog zvaničnika, rekao je da se posljednji od dva sastanka ministra spoljnih poslova Venecuele sa američkim zvaničnicima dogodio 11. februara – četiri dana nakon što je Abrams izjavio da je “vrijeme za dijalog s Madurom davno prošlo”.

Maduro je u intervjuu za agenciju AP oštro kritikovao “svađalački” stav američkog predsjednika Donalda Trampa prema Venecueli, ali je izrazio nadu da će se uskoro sastati s njim kako bi riješili krizu koja je nastala pošto se lider opozicije Huan Gvaido proglasio za privremenog predsjednika.

Ministar spoljnih poslova je Abramsu poručio u Njujorku, kako kaže Maduro, da u Venecuelu dođe “privatno, javno ili tajno”.

– Ako hoće sastanak, samo neka mi kaže kad, gdje i kako, i biću tamo – rekao je Maduro.

Venecuela, kako navodi AP, sve dublje tone u “politički haos” uzrokovan američkim zahtjevom da Maduro odstupi sa vlasti. SAD i njihovi saveznici smatraju da je Gvaido legitimni predsjednik Venecuele, a da je Maduro osvojio drugi mandat izbornim krađom.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*