Izborna šutnja pred prijevremene izbore u devet općina/gradova

Danas u 7.00 sati počinje izborna šutnja uoči prijevremenih izbora za načelnike i gradonačelnike devet bh. općina i gradova, koji će biti održani u nedjelju, 17. februara. Izborna šutnja će trajati do zatvaranja biračkih mjesta – sutra u 19.00 sati.

Prijevremeni izbori bit će održani za gradonačelnike Doboja i Trebinja, načelnika Općine Bosansko Grahovo, načelnika Općine Bosanski Petrovac, načelnika Općine Bužim, načelnika Općine Domaljevac-Šamac, načelnika Općine Drvar, načelnika Općine Kakanj i načelnika Općine Ribnik.
Sve aktivnosti na pripremi i organizaciji prijevremenih izbora su provedene u skladu sa ranije utvrđenim rokovima i sve je spremno da izborni dan protekne bez problema, saopćila je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.

Na glasačkim listićima nalaze se imena 30 kandidata.

Glasat će se na 321 biračkom mjestu. Formirano je i 20 mobilnih timova.

U Centralni birački spisak, zaključno s 28. januarom u 24.00 sata, za prijevremene izbore upisano je ukupno 170.892 birača.

Centralna izborna komisija akreditirala je 264 posmatrača udruženja građana.

Izbori će koštati oko 120.000 KM. Od toga je za usluge dostave preporučene pošte biračima koji glasaju putem pošte, izdvojeno 44.000 KM.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*