5c3a3a22-3788-49a6-b6f7-61f10a0a0a7e-zuti-prsluci-6-700x402

Novi neredi u Parizu, policija upotrijebila suzavac

Francuska policija u više navrata je danas bacila suzavac, kada su neki od učesnika protesta “žuti prsluci” pokušali da skrenu sa odobrene maršrute, dok su drugi prevrtali velike kante u potrazi za flašama koje bi mogli da upotrijebe kao oružje.
Na ulicama Pariza i u subotu se okupilo više stotina ljudi na jednoj od sedam rasutih demonstracija, koje se održavaju 14. vikend zaredom u tom gradu, prenosi Tanjug.

Marš je počeo kod Trijumfalne kapije, odakle su učesnici prošli ulicama u kojima se nalaze butici “visoke mode”, a potom i studentskim kvartovima.

Proteste, koji su počeli zbog povećanja poreza na gorivo, a prerasli u masovni pokret protiv predsjednika Emnauela Makrona i njegove politike, obilježilo je nasilje.

Kako napomminje AP, ankete i sve manji broj okupljenih na protestima pokazuju da opada podrška javnosti demonstracijama, koje su često prerastale u šokantno nasilje između demonstranata i policije.

Prošle nedjelje u sukobima sa policijom jedan demonstrant je izgubio dio šake.

Američka agencija ističe da je jedan od protesta, koji je zakazan za kasnije u subotu, organizovan kako bi se osudio antisemitizam, nakon nedavnih antisemitskih vandalskih napada, koji su doveli do porasta zabrinutosti u zemlji.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*