Završen uviđaj na mjestu gdje je pronađen El-Emin Hadžić, slijedi obdukcija

Tijelo nesretnog mladića jutros su pronašli mještani koji su se organizovali s članovima porodice preminulog El Emina Hadžića da u toku dana izvrše pretragu terena na Vrhovinama kod Ponijera.

Potraga koja je krenula jutros završena je već u 10:30 sati nažalost s tragičnim ishodom nakon što je beživotno tijelo mladića pronađeno pored potoka koji je od vikendice iz koje je nestao udaljeno tek 500 metara.

Odmah su na mjesto događaja stigli i službenici Policijske stanice Kakanj koji su osigurali mjesto pronalaska do dolaska dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je rukovodio uviđajem, nakon čega je naređena obdukcija.

Ova informacija potvrđena nam je od glasnogovornice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldine Alić uz napomenu da još uvijek nije zvanično potvrđen identitet mladića, a da će obdukcijom biti utvrđen uzrok smrti.

Agonija porodice Hadžić završena je nakon dva mjeseca potrage koja je obavljala u iznimno teškim vremenskim uvjetima tokom januara kada su temperature bile ispod nule, a nameti snijega visine skoro dva metra, a sve aktivnosti na mjestu događaja pratila je porodica mladića kojoj nije bilo dozvoljeno da priđu tijelu.

Više informacija bit će poznato po završetku obdukcije koja će biti obavljen najvjerovatnije u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica i zvaničnog saopćenja Kantonalnog tužilaštva ZDK.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*