Pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Kostajnica, Donja Gradina, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Zbog opasnosti od odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

I na ostalim putevima iz BIHAMK-a skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Sporije se saobraća na putevima gdje se izvode sanacioni radovi – magistralni put M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, gdje je zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase, kao i magistralni put M-17 Zenica-Nemila, gdje zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom.

Iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju na svim putnim pravcima i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*