Zlatni kadet iz Litvanije, Džanan Musa, novi je ambasador Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL”

Igrač Brooklyn Netsa, Džanan Musa, novi je ambasador Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL”, rezultat je dogovora predsjednice Bošnjačke zajednice kulture “PREPOROD” iz Sjeverne Amerike i Musinog menadžera, Dženisa Muse. “Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ambasador takve jedne organizacije kao što je Preporod iz Sjeverne Amerike. Svi se trebamo uključiti u takve organizacije jer one čine naš svijet boljim“, kazao je Džanan Musa.

Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade “PARALLEL” će se realizovati u aprilu, od 23. do 26. To je manifestacija međunarodnog karaktera koja se već četvrtu godinu realizuje u Tuzli, a organizatori su Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS” i Udruženje “PARALLEL”, podorganizacija Bošnjačke zajednice kulture “PREPOROD” iz Sjeverne Amerike.

Projekat koji je inkluzivnog karaktera i kojim ima dugoročan cilj, dostigao je široke razmjere. Svakodnevno dobijamo potvrde i podršku institucija, društveno odgovornih lica i preduzeća, što nama kao organizatorima, studentima u Tuzli koji rade i pripremaju ovaj projekat, svakako imponuje. Najnovije priznanje došlo je od našeg zlatnog djeteta, Džanana Muse, koji je pristao da bude ambasador Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade „PARALLEL“, kazala je predsjednica BZK “PREPOROD” iz Sjeverne Amerike, Senada Pargan.

O Džananu Musi

Džanan Musa igrač je Brooklyn Netsa, ekipe koja se takmiči u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, NBA ligi. Trenutno nastupa u Razvojnoj G ligi za ekipu Long Island Nets. Rođen je u Bihaću. Prošao je omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a najveći uspjeh je ostvario sa kadetskom kada je osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Tada je izabran za MVP-a prvenstva. Postaje član hrvatskog kluba KK Cedevita sa kojom postaje državni prvak tri puta i tri puta pobjednik Kupa. Jednom je bio pobjednik i Superkupa ABA lige. U Euro kupu 2018. godine proglašen je za nadolazeću zvijedu i za najboljeg mladog igrača ABA lige, te je izabran i u tim ovog regionalnog takmičenja.

Ostali ambasadori projekta su Amel Tuka, Denis Barta, Asmir Begović, Elvir Bolić, Igor Emkić, Mirsad Bektić, Ema Burgić, Edhem Eddy Čustović i Ajla Huremović.

Slogan projekta je: Budi DRUGačiji i pruži nam ruku jer i naš život ima svoju priču!

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*