Zvijezda Beverly Hillsa Luke Perry preminuo u 52. godini

Luke Perry preminuo je danas u 52. godini nakon što je doživio moždani udar. Kako javlja Mirror, Luke je preminuo jutros u bolnici St. Joseph u Burbanku.
Prošle sedmice glumca su prebacili u bolnicu nakon što je pretrpio težak moždani udar u svom domu u Los Angelesu.

Američki televizijski i filmski glumac Luke Perry, ostao je upamćen po ulozi Dylana McKayja u televizijskoj seriji Beverly Hills 90210.

Luke je proveo pet dana u bolnici nakon što hospitaliziran zbog posljedica moždanog udara. Iz njega je ostalo dvoje djece, 21- godišnji sin Jack i 18- godišnja kćerka Sophie.

“Bio je okružen svojom djecom Jackom i Sophie, vjerenicom Wendy Madison Bauer, bivšom suprugom Minnie Sharp, majkom Ann Bennett, očuhom Steveom Bennettom, bratom Tomom Perryjem i sestrom Amy Coder. Porodica cijeni podršku koju ste im pružali sve ovo vrijeme i mole za privatnost u vrijeme njihove velike žalosti. U ovom trenutku neće biti više infomacija”, rekao je glumčev PR.

Luke Perry karijeru je počeo u popularnoj seriji “Another World”, a svjetsku slavu je stekao devedesetih godina ulogom zgodnog, usamljenog čovjeka Dylana McKaya. U isto vrijeme pojavio se u filmovima “Buffy the Vampire Slayer”, “The Fifth Element” i “Scorchers”.

Također je posuđivao glasove u animiranim serijama poput “Mortal Kombat”, “The Simpsons”, “Johnny Bravo”, “The Incredible Hulk” i mnogim drugim.

Glumio je u seriji Riverdale sve do svoje smrti, a nedavno je snimio i ulogu u najnovijem filmu Quentina Tarantina “Once Upon A Time In Hollywood ” u kojem glume još Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Margot Robbie.

Podsjećamo, Perry je moždani udar pretrpio netom nakon što je televizijska mreža Fox službeno potvrdila da će snimati nove epizode Beverly Hillsa.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*