Vlada TK prihvatila tekst Sporazuma o plaćama

Vlada Tuzlanskog kantona je prihvatila tekst Sporazuma o utvrđivanju osnovice za obračun plaća, naknade za ishranu u toku rada  i naknade za korištenje godišnjeg odmora za korisnike budžetskih sredstava u Tuzlanskom kantonu u 2019. godini.

Sporazum će biti zaključen između Vlade i uposlenika u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju, policiji, pravosuđu i upravi u Tuzlanskom kantona.  Dogovoreno je da osnovica za obračun plaće iznosi 404 konvertibilne marke koliko je iznosila i u prethodnoj godini.

“Također, dogovoreno je da topli obrok, odnosno naknada u toku rada iznosi 9 konvertibilnih maraka od aprila mjeseca, dakle od aprila do decembra 2019. Godine iznos od 9 konvertibilnih maraka. Također, dogovorena je naknada za korištenje godišnjeg odmora – regresa za zaposlenike u iznosu od 50 posto prosječne neto plate u Federaciji prema posljednjem objavljenom podatku federalnog zavoda za statistiku za mjesec koji je prethodio usvajanju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2019. godinu”, rekla je Ivana Kulić, ministrca pravosuđa i uprave TK.

(Federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*