Aloe vera kao jedna od najboljih kućnih lJekovitih biljaka.

Aloja vera je omiljena biljka u mnogim domaćinstvima i ona je mnogo više od moćnog iscjelitelja rana: ima više od 75 bioaktivnih komponenti koje pomažu organizmu na mnogo načina, od smirivanja akni do jačanja imunološkog sistema.

Medicinska aloja vera ima protivupalna, antibakterijska, analgetska i antimikrobna svojstva koja i te kako objašnjavaju zašto su je Egipćani nazvali biljkom besmrtnosti, a indijanska plemena rajskim štapićem ili biljkom koja leči.

Bogat izvor vitamina i antioksidanasa

Aloja vera je obiluje vitaminima A, B1, B2, B6, B12, C i E, takođe sadrži i folnu kiselinu i holin.

Nedostatak vitamina B12 može biti veoma uobičajen kod ljudi starijih od 65 godina, i onih koji u svoju ishranu ne unose meso i mesne proizvode, a suplement vitamina B12 se ne apsorbuje uvijek u tijelo kako bi trebalo.

Izvor minerala

Pored vitamina, aloja vera sadrži mnogo minerala, kao što su bakar, magnezijum, kalijum, kalcijum, cink, mangan, hrom i selen. Oni rade na povećanju funkcionalnosti enzima i jačanju metaboličkih puteva koji održavaju ćelije u odličnom stanju.

Time što nudi 20 od 22 aminokiseline, uključujući 7 esencijalnih aminokiselina, aloe vera pomaže jačanju imunološkog sistema i osigurava pravilnu sintezu hormona, proteina i enzima.

Enzimi

Bogata enzimima, uključujući amilazu, lipazu, bradikinazu i šest drugih, aloja vera daje prirodni podsticaj metabolizmu i digestivnom sistemu u celini.

Većina enzima koji se nalaze u ovoj moćnoj biljci pomažu u razgradnji masti i šećera, dok bradikinaza smanjuje upalu kože.

Uživanje u zdravstvenim prednostima

Osim upotrebe gustog gela za ublažavanje opekotina i brže zacjeljivanje rana, on se može dodati u losione i šampone za dodatnu hidrataciju.

Sok od aloja vere (aloja gel filtriran i pomešan sa vodom), je još jedna opcija za one koji žele da unesu aloja veru u svoj organizam. On nudi niz pogodnosti, uključujući detoksikaciju jetre i bubrega, balansiranje pH vrednosti, olakšavanje konstipacije, smiruje akne, jača zdravlje srca i imunitet

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*