Od nedjelje sunčano i do 20 stepeni

U Hercegovini će danas biti pretežno sunčano, a u Bosni prijepodne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana doći će do smanjenja oblačnosti. Vjetar u Bosni bit će slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 8 i 14 stepeni, na jugu Hercegovine od 15 do 20.

U Bosni u subotu prijepodne bit će više oblačnosti, po kotlinama s dugotrajnom maglom. U Hercegovini će biti sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -2 i 4 stepena, na jugu Hercegovine od 5 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 9 i 14, a na jugu Hercegovine od 16 do 20.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme. U Bosni prijepodne po kotlinama s maglom. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između -1 i 5, na jugu Hercegovine od 6 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 10 i 15, a na jugu Hercegovine od 16 do 20 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 2 i 6, na jugu Hercegovine od 6 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 13 i 17, a na jugu Hercegovine do 20 stepeni.

U utorak će u većem dijelu Bosne biti pretežno sunčano. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje se naoblačenje u drugoj polovini dana. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će između 2 i 7 , a na jugu Hercegovine od 7 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između između 13 i 18 stepeni, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*