Objavljeni detalji napada na dva inspektora u Sarajevu

Riječ je o federalnom tržišnom inspektoru te kantonalnom inspektoru rada. Obojica su bili u kontroli u multidisciplinarnim timovima u okviru specijalnog programa pojačanih inspekcijskih nadzora u borbi protiv sive ekonomije.

“Nakon što su protupravno lišeni slobode u prostorijama objekta u kojem je vršen nadzor, inspektori su zatražili podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, čiji su službenici promptno reagovali i uhapsili osobu inicijala S.R., rođenu 1968. godine, iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo ”sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje” i ”protupravno lišenje slobode” na štetu službenika Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Istog dana slobode je lišena i osoba D.Š., rođena 1971. godine, također iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “podstrekavanje” – kaže se u saopćenju

Federalna uprava za inspekcijske poslove zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova i policijskim službenicima Druge policijske uprave za pruženu asistenciju te izražava punu podršku radu policijskih i pravosudnih organa u BiH.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*