Derbi Lige 13 pripao košarkašima Slobode u prepunom Mejdanu

Košarkaši Slobode savladali su u 2. kolu Lige 13 na svom parketu ekipu Širokog sa 87:80. Tuzlaci su do pobjede došli u samom finišu, koji je obilovao preokretima i diskutabilnim sudijskim odlukama.

“Znate da na HRT-u ima emisija ‘Bez komentara’. Tako ni ja nemam komentar na večerašnju utakmicu, koja po meni nije bila košarkaška već ragbijaška. Trebali smo već u prvom poluvremenu imati +20, ali nas je čudan sudijski kriterij odveo u dramatičnu završnicu”, kazao je Ivan Velić, trener Širokog.

U Slobodi nisu takvog mišljenja, odnosno trener Damir Mulaomerović kaže kako bi Velić trebao pogledati snimak utakmice u kojem će mu mnogo toga biti jasnije.

“Čestitam momcima na bespoštednoj borbi. Uspjeli smo se vratiti sa -15 i pobjediti, a to nije mala stvar”, kazao je Mulaomerović.

Navijači su ponovo bili igrač viška za “crveno-crne”, koji su u ovaj susret ušli neshvatljivo loše. Pogotovo se to odnosni na ljetošnja pojačanja. Prednost Širokog stigla je petorka u sastavu: Sarajlić, Hasandić, Džambić, Omerbašić i Grošić.

S druge strane odličnu rolu pružili su Novačić (27 poena), Katić (22) i Bilinovac (18). Ipak, najefikasniji igrač utakmice je Hasandić iz Slobode sa 28 postignutih poena, a podršku u napadačkim aktivnostima pružili su mu Grošić sa 18 i Sarajlić sa 15 poena.

(Klix.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*