Britanski ambasador u BiH Field: Važna, istorijska i prijeko potrebna presuda iz Haga

Ambasador Velike Britanije Mathew Field osvrnuo se na društvenim mrežama na današnju pravosnažnu presudu Radovanu Karadžiću, kojom je bivši predsjednik RS osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Ambasador Field je na svom Twitter nalogu retvitao izjavu britanskog ministra vanjskih poslova Jeremya Hunta uz poruku: “Važna, istorijska i prijeko potrebna presuda iz Haga…”

Britanski ministar Hunt, podsjetimo, rekao je da je današnja presuda Karadžiću od velikog značaja za međunarodnu pravdu, te da šalje snažnu poruku da će oni koji počine zločine odgovarati za svoja djela i u skladu sa tim biti kažnjeni.

“Naše misli su prvenstveno uz hiljade žrtava i njihove bližnje. Iako ova presuda neće odagnati njihov bol i patnju, nadamo se da će im ona dati neku utjehu. Ostajemo predani postizanju pravde za žrtve. Nastavićemo podržavati rad Mehanizma i drugih organizacija koje rade na traženju pravde i pružanju podrške preživjelim i kojima je cilj da pronađu i identifikuju osobe koje se još uvijek vode kao nestale nakon konflikta u regionu”, stoji, između ostalog, u njegovoj poruci.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*