Hrvatska: Sud ukinuo pritvor Milanu Bandiću

Vanraspravno vijeće je iz “procesnih razloga” ukinulo rješenje o određivanju istražnog zatvora zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, Slobodanu Ljubičiću i još sedmorici osumnjičenih, no oni nisu izašli u petak iz Remetinca poput Pripuza, Lace i Markusa, jer je novo ročište na kojem će sudac istrage ponovno odlučivati o istražnom zatvoru za njih zakazano za ponedjeljak, piše Hina.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčića novinarima je rekao kako je ukinuta odluka o pritvoru za Bandića i još osam osumnjičenika jer Vijeće smatra da “sudac istrage nije u odnosu na preostale osumnjičenike obrazložio isto odluku o jamstvu, a što je bio dužan”.

Osim Bandića i Ljubičića u pritvoru su ostali Željko Horvat, direktor ZET-a Ivan Tolić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

Bandić, kojeg Uskok tereti kao poveznicu među svim sudionicima afere Agram, ranije je najavio da ne planira podnijeti ostavku, a njegov je advokat izjavio da nisu razmišljali o jamčevini.

U svim Bandićevim nedjelima, gradonačelnika se sumnjiči da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, osim u slučaju povezanim s predsjedničkom izbornom kampanjom gdje je zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon izbora 2010. oštetio i državni budžet. Ukupnu ‘štetu’ tužilaštvoprocjenjuje na oko 20 miliona kuna.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*