Skupština Kosova usvojila rezoluciju o ukidanju svih vrsta igara na sreću

Skupština Kosova je danas na vanrednoj sjednici usvojila rezoluciju kojom se od Vlade Kosova zahtjeva ukidanje svih vrsta igara na sreću u narednih deset godina.

Vanredna sjednica je održana na zahtjev 49 opozicionih poslanika, koji su diskusiju o igarama na sreću tražili nakon što su u kratkom periodu na Kosovu ubijena dva mladića na svojim radnim mjestima u kosovskim kazinima.

Za rezoluciju, čiji je tekst usaglašen sa svim parlamentarnim grupama, glasalo je svih 74 prisutnih poslanika. Nije bilo protiv, niti uzdražanih.

Avdullah Hoti, šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova pročitao je tekst rezolucije, koja je sročena u dvije tačke, prvo da Vlada Kosova započne zakonsku procedure za ukidanje aktivnosti svih igara na sreću do izmjene i dopune odgovarajućeg zakona i pod dva da Vlada u roku od 30 dana Skupštini dostavi novi zakon koji ukida sve vrste igara na sreću u periodu od deset godina.

Hoti je predhodno u uvodnom izlaganju kazao da je jasno da su igre na sreću štetan ambijent, gdje vlada nasilje i kriminal i kojima se upropaštavaju porodice.

(Vijesti.ba / N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*