Let´s do it tim Tuzla: ˝Bagremom˝ protiv klizišta

Grupa volontera u jutarnjim satima, ove subote, okupila se u centru grada ali ne zbog jutarnje kafe, nego zbog velike volonterske akcije Milion sadnica za jedan dan, koju realizuje Let´s do it tim Tuzla.

Podjeljeni u timove uputili su se na tri lokacije. Terenska akcija sadnje drveća pod nazivom ” Milion sadnica za 1 dan” na području Tuzle realizovana je na 3 lokaliteta u gradu: “Ravna Trešnja”, “Badre” i OŠ “Bukinje”.

Volonteri su sadili bagrem, zbog jakog korijena koji će zaustaviti pomjeranje zemlje, pa su tako na Badrama zasadili 80 sadnica, na Ravnoj trešnji 2000, a u dvorištu O.Š. Bukinje 15 sadnica ovog drveta.

Oko 80 mladih volontera odlučilo je da subotu provede radno, pomažući u saniranju posljedica elementarnih nepogoda. Mještani naselja Badre sretni su što su mladi odlučili da im pomognu na ovaj način i zaštite ih od novog pomjeranja tla.

Volonterska akcija „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ koja je realizovana u Tuzli, samo je dio onoga što mladi volonteri rade za našu zemlju.

U dosadašnjim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća „Let's Do It“ u BiH učestvovalo je 123.295 volontera. Oni su očistili oko 11.500 tona otpada i zasadili 230.000 sadnica raznih vrsta drveća.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*