Objavljena lista najpovoljnijih evropskih gradova, idealni su za vikend putovanje

Britanski Post Office objavio je listu najpovoljnijih evropskih gradova u koje se isplati otići na vikend putovanje.

Britanski Post Office listu sastavlja nakon poređenja troškova boravka u 48 različitih evropskih gradova, odnosno poređenja cijena noćenja u smještaju s tri zvjezdice za dvije odrasle osobe, ali i cijene pića, hrane i prijevoza.

Prvo mjesto na listi zauzeo je Vilnius, glavni grad Llitvanije. Srednjovjekovni grad je nevjerojatno mjesto za razgledavanje, poznato po baroknoj arhitekturi u Starom gradu koja se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Na noćenje, prijevoz, hranu i piće u Vilnius ćete potrošiti 170 eura po osobi, a važno je napomenuti da u taj iznos nije uračunat prijevoz do Litvanije.

Na drugom mjestu je Beograd kojeg Britanski Post Office opisuje kao mjesto gdje sovjetska arhitektura susreće secesiju. Prema njihovom proračunu u Beogradu dvije osobe za vikend mogu boraviti za 170 eura.

Na trećem mjestu našla se Varšava – gard burne prošlosti, raznolike arhitekture i bogate kulturne i gastronomske ponude, u kojem će vam za vikend biti potrebno oko 200 eura. Isto novca bit će vam potrebno za vikend u Istanbulu, gradu u kojem se spajaju istok i zapad

Na listi najpovoljnijih evropskih gradova nalaze se Bukurešt, Porto, Riga, Bratislava, Moskva i Prag. Grad u kojem ćete na smještaj, prijevoz, hranu i piće potrošiti najviše novca je Reykjavik.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*