Grad Tuzla će i ove godine podržati Festival sevdaha „Sevdalinko u srcu te nosim“

Protekle sedmice u uredu Gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, predstavnici Udruženja Muzičkih Umjetnika su prezentovali aktivnosti u okviru organizacije 11. Festivala sevdaha „Sevdalinko u srcu te nosim“ koji će se održati u drugoj polovini juna mjeseca u Tuzli.

Gradonačelnik Imamović je istakao da će Grad Tuzla i sve nadležne službe i ove godine podržati Festival koji je postao jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija za promociju pjesme sevdalinke ali i svih ostalih sadržaja koji se vežu za kulturnu baštinu Bosne i Hercegovine. Posebno je istaknuo i pohvalio inicijativu Udruženja Muzičkih Umjetnika za uvršatavanje pjesme sevdalinke na reprezentativnu UNESCO listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Sastanku je prisustvovao i direktor Turističke zajednice Tuzla Edin Jahić, koji je istaknuo da je pjesma sevdalinka prepoznatljiva i kulturna i turistička vrijednost cijele države, te je najavio održavanje posebne sesije i panel diskusije koja će se održati 28.aprila na ovu temu.

Gradonačelnik Jasmin Imamović posebno je istakao da će nadležne službe Grada pomoći pri realizaciji ovogodišnjeg Festivala, imajući u vidu da ove godine Festival traje tri dana i da se između ostalih lokacija, finalni dio svake večeri održava na novootvorenom centralnom gradskom trgu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*