Papa Franjo molio za mir i izmirenje u Jerusalemu

Papa Franjo u subotu je vodio molitvu za mir i izmirenje u Jerusalemu, u kojemu su u posljednjih nekoliko dana porasle napetosti između Izraelaca i Palestinaca.

Izraelske vlasti u četvrtak su, nakon pokušaja ubistva ekstremno desnog židovskog aktivista, zatvorile džamiju Al Aksu u starome dijelu Jerusalema. Izraelska policija ubila je Palestinca optuženog za taj zločin.

Džamija je u petak djelimično otvorena. “Današnja liturgija govori o slavi Jerusalema”, rekao je Papa, izmolivši Angelus u povodu Dana svih svetih sa svojeg prozora na Trgu svetog Petra.

-Pozivam vas da molite za to da Sveti Grad, drag i blizak židovima, kršćanima i muslimanima, u kojemu posljednjih dana traju napetosti, postane simbol i preteča mira što ga je Bog namijenio cijeloj ljudskoj obitelji – rekao je papa Franjo.

Ovosedmičnim napetostima u Jerusalemu prethodilo je sporadično nasilje između palestinskih i izraelskih snaga sigurnosti, djelomično pokrenuto nastavkom širenja židovskih naselja u palestinskim područjima, prenosi Hina.

(Fena/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*