Prosinečki: Svi u timu su željni pobjede

Selektor bh. A reprezentacije u nogometu Robert Prosinečki najavio je pobjedu protiv selekcije Grčke u okviru drugog kola grupe J kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Robert Prosinečki, bh. selektor, rekao je kako smatra da Grci neće lako igrati protiv Bosne i Hercegovine.

“Da bi dobili BiH, pogotovo u Zenici, stvarno trebaju biti optimistični. Znamo kako igra Grčka, težak protivnik po tradiciji, iako neće biti lagano, mislim da će biti dobra atmosfera i mislim da nas ne mogu dobiti. Bit ćemo motivirani za sutra, kao što se svi nadaju tri boda ovdje. Mislim da smo se svi spremili za sutra, što je vrlo važno, osim dvojice koji nisu s nama, to su Sarić i Koljić, koji su se povrijedili. Svi su zdravi, mislim da smo se dobro odmorili i osvježili za utakmicu i svi jedva čekaju da utakmica počne. Grčka je atraktivna uvijek i lijepo je igrati s njima, a gledao sam, teške su to utakmice. Siguran sam da će biti dobra atmosfera”, rekao je Prosinečki.

Prosinečki je dodao kako će se odigrati prava, teška utakmica, a na pitanje novinara je otkrio i sastav.

“Najbolje bi bilo da dobijemo 2:0 na početku pa da nam bude lakše. Utakmica koja nas čeka je taktička, intenzivna, spremni smo na to. Daj Bože da odmah damo gol i da bude lakše. Mislim da će biti to jedna prava utakmica, kakvu zaslužujemo kad igraju ova dva tima. Neće biti lagano. Bit će sigurno četiri promjene u odnosu na utakmicu sa Armenijom, to su igrači koji će dati svježinu. Igrat će pozadi Bičakčić, Šunjić, Zukanović, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Duljević, Džeko, Višća. Znamo kako Grci igraju, nemamo šta iznenaditi u toku ili prije utakmice, nemam taj problem, spremni smo za utakmicu i vjerujem u pobjedu. Optimist sam i to veliki. Imamo odličnu generaciju i odlične igrače. Ako kažemo da će nas neko dobiti, to stvarno mora biti dobra reprezentacija. Ima puno utakmica, bilo bi lakše onoj reprezentaciji koja pobijedi kasnije, ali ne možemo to prognozirati. Ima puno za igrati i tek su kvalifikacije počele. Imamo samopouzdanje, kroz Ligu nacija smo odigrali dobro i s pravom sam optimist”, rekao je Prosinečki te dodao kako poznaju mane i vrline protivnika.

Edin Džeko, kapiten bh. tima, rekao je kako bh. tim očekuje teška utakmica.

“Mislim da, što se tiče same utakmice, nije bilo problema, a poslije utakmice je Manolas provocirao navijače i to je bilo jedino negativno. Nije bilo s naše strane. Što se tiče same utakmice, očekujem tešku utakmicu, tek je početak kvalifikacija, ali svaka utakmica je kao finalna, nemamo pravo na kiks. Igramo kući pred svojim navijačima i moramo dati svoj maksimum da dođemo do povoljnog rezultata, a najbolji je pobjeda”, rekao je Džeko.

Na pitanje grčkih novinara o odnosu s Manolasom i izostankom bitnih igrača, Džeko je rekao kako nema lagane utakmice, te da se Manolas možda boji dolaska da igra protiv BiH.

“Nema lagane utakmice, to smo vidjeli i protiv Armenije. Ko ne bude igrao za Grčku, ne znači da će biti lakše za nas. Bitno je da smo zdravi i spremni da damo sve više od sebe i mislim da rezultat neće izostati. Manolasa je možda bilo strah doći, jer je govorio da bi možda mogao igrati, ali, eto, neće”, rekao je Džeko kroz smijeh te dodao:

“Svake kvalifikacije su drugačije na svoj način. Grčka je uvijek bila teška, ne samo za nas nego i za druge. Uvijek se igralo nekako na 0, zabiješ jedan gol ili dva. Iako nije lagano utakmica, bitna je za obje reprezentacije. Zadnju godinu smo pokazali da smo kompaktni mnogo, sve od sebe jedan za drugog i vjerujem da će tako biti i sutra”, rekao je Džeko.

Susret Bosna i Hercegovina – Grčka igra se u utorak na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45.

(RTV7/AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*