Sarajevo, BiH - 26. mart 2019: Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH danas je primio Mirzu Teletovića, predsjednika Košarkaškog saveza BiH. ( Predsjedništvo BiH - Anadolu Agency )

Džaferović ugostio Teletovića: Istaknuta važnost sporta za svako društvo

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH danas je primio Mirzu Teletovića, predsjednika Košarkaškog saveza BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Teletović je informisao Džaferovića o aktivnostima rukovodstva KS BiH koje se odnose na saniranje zatečenog stanja, te unapređenje rada u svim segmentima organizacije i opšti razvoj košarke u zemlji.

Tokom razgovora je istaknuta važnost reprezentativnog i sporta u cjelini za svako društvo. U tom smislu je razgovarano o mogućnostima finansiranja sportskih saveza i reprezentacija iz budžeta BiH.

Džaferović je čestitao Teletoviću za ukupan doprinos bh. sportu i poželio mu uspjeh na funkciji predsjednika KS BiH. Zahvalio mu se što je nakon okončanja impresivne sportske karijere svoj ugled, znanje i sposobnosti stavio u funkciju razvoja BiH.

Džaferović je iskoristio priliku da svim reprezentativnim selekcijama BiH poželi puno uspjeha i dobrih rezultata, jer je i to način da se zemlja afirmiše u svijetu, zaključuju iz Predsjedništva BiH.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*