Italija postigla šest pogodaka Lihtenštajnu i ostvarila drugu pobjedu u našoj grupi

Nakon što su Italijani u prvom meču porazili Finsku sa 2:0, protiv slabašnog Lihtenštajna su od prve minute krenuli vrlo agresivno po pogodak, a do toga su i došli u 16. minuti kada Sensi pogađa za 1:0. Verrati je u 32. minuti postigao drugi pogodak za Azzure, a onda Quagliarella u 35. i sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena s dva pogotka, oba s bijele tačke, povećava na 4:0.

U drugom poluvremenu Kean i Pavoletti su postavili konačnih 6:0 za drugu pobjedu Italije u ovim kvalifikacijama. U prvom meču ove grupe Finska je kao gost porazila Armeniju sa 2:0.

Skandinavski derbi između Norveške i Švedske završen je bez pobjednika, a prava drama viđena je u Oslu gdje je meč završen rezultatom 3:3. Norveška je golovima Johnsena i Kinga povela sa 2:0, ali su od 70. do 91. minute Claesson, Quaison i Nordtveit koji je postigao autogol donijeli potpuni preokret svojoj ekipi.

Kada su svi očekivali kraj, Kamara je u 97. minutui pogodio za 3:3 i svojoj reprezentaciji donio jedan bod.

Drama je viđena i u meču između Švicarske i Danske gdje su domaći imali vodstvo od 3:0 u 70. minuti, ali su Danci u nevjerovatnom finišu golovima Jorgensena, Gytkjaera i Dalsgaarda stigli do jednog boda.

Rumunija je na svom terenu porazila Farske Otoke sa 4:1, dok je Španija sa 2:0 porazila Maltu. U posljednjem meču Irska je na svom terenu porazila Gruziju sa 1:0.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*