Jusufov otac optimista nakon operacije: Mi, Nurkići, sazidani smo od kamena

“Dobro je sve prošlo. Nervi i mišići su ostali netaknuti, nema pokidanih tetiva, krvni sudovi su ispravni. Juka se osjeća dobro i pozdravlja sve koji su upitali za njegovo zdravlje. Isključio je telefon jer mu i zabranjuju korištenje telefona u bolnici. Samo ga povremeno uključi kako bi se javio i to je to”, rekao je stariji Nurkić za portal Klix.ba.

Ističe kako još nije poznato nakon koliko vremena bi Nurkić mogao napustiti bolnicu, ali i da naš centar nije previše utučen.

“Mi, Nurkići, sazidani smo od kamena, granita. Valjda je tu pozitivu naslijedio od mene. Ono što vas nije zaobišlo morate prihvatiti. U tom svom zlu ima i nešto dobro”, kazao nam je.

Hariz je sinoć gledao utakmicu između BiH i Grčke, na kojoj je publika gromoglasnim ovacijama dala podršku njegovom sinu.

“Zahvalan sam svima. I ljudima na stadionu i svima koji su pružili podršku. Gledao sam utakmicu na momente. Razočaran sam što nismo pobijedili, ali takvi smo mi. Izborimo se za nešto pa se onda borimo da opstanemo”, rekao je Hariz.

Podsjetimo, centar Portlanda je slomio obje potkoljenične kosti, a osim kostiju tibie i fibule ništa drugo nije stradalo.

Još uvijek je rano za prognoze kada bi se Nurkić mogao vratiti na parket, a ovakve povrede zahtijevaju pauzu od najmanje sedam mjeseci te bismo Jusufa mogli gledati na parketu krajem ove ili početkom iduće godine.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*