Servisne informacije za četvrtak, 28. mart: Bez vode Slatina, Batva, Dragodol, Mandići i Paša Bunar

Ovoga jutra od dežurnih gradskih službi prikupili smo sljedeće servisne informacije.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen jednom, evidentirano je izvršenje dva krivična djela. Na području Tuzlanskog kantona dogodile su se tri saobraćane nesreće, u kojima su dvije osobe lako povrijeđene, a u jednoj nezgodi zabilježena je samo materijalna šteta.

HITNA MEDICINSKA POMOĆ – Kako smo saznali iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, pružene su 152 zdravstvene usluge.

VATROGASCI – Dežurni vatrogasci su u protekla 24 sata obavili dvije tehničke intervencije i gasili su jedan požar kontejnera.

VODOVOD – Zbog planiranih radova danas će doći do prekida vodosnabdijevanja u naseljima Slatina, Batva, Dragodol, Mandići i Paša Bunar, tačnije ulicama Univerzitetska, Krečanska i Rudarska te u ustanovama Dom zdravlja i Robna kuća Tuzlanka. Zastoj u vodosnabdijevanju trajat će od 8 sati do završetka radova na cjevovodu kod Rudarskog fakulteta, saopćeno je iz JKP “Vodovod i kanalizacija” Tuzla. Uredno je snabdijevanje vodom ostalih gradskih i prigradskih naselja.

CENTRALNO GRIJANJE – Uredno snabdijevanje toplinskom energijom.

KOMUNALAC – Iz Javnog komunalnog preduzeća Komunalac Tuzla kažu da je uredan odvoz smeća. Ekipe rade na proljetnom uređenju grada.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*