Dogovor SAD-a i Holandije za agresivnu intervenciju u Venecueli

Sjedinjene Države  su dobile “bjanko kartu” od Holandije da koriste njen kolonijalni otok Curacao kao početnu tačku za agresivnu intervenciju u Venecueli, saopćila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Registrovali smo sporazum Holandije i SAD-a o korištenju infrastrukture na otoku Curacao za dostavljanje humanitarnih zaliha u Venecuelu. Na prvi pogled, ovaj sporazum pruža pristup američkim zvaničnicima infrastrukturi na tom otoku za pružanje humanitarne pomoći, ali, ispostavilo se da dogovor ne isključuje mogućnost korištenja i drugih načina dostavljanja pomoći pored civilne. Kojih tačno? Jasno je da se radi o vojnoj”, rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Ona je istakla da je u trenutnom kontekstu jasno da je Holandija odobrila Amerikancima da Curacao koriste kao početnu tačku za agresivnu intervenciju u Venecueli, pod okriljem humanitarne pomoći.

“Nadamo se da vlasti Cuaracaa neće dozvoliti da se teritorija otoka koristi za početak još jedne zapadnjačke avanture koja prijeti da destabilizira situaciju u regionu”, rekla je Zaharova.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*