Hrabri Zmajevi junački izgubili od velike Danske

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je nastavila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Bolji od Zmajeva bili su gosti iz Danske nadigravši ih u Tuzli pred 6.000 gledalaca rezultatom 23:25.

Bila je to sjajna utakmica izabranika Dragana Markovića. Jedna od najboljih ekipa na planeti večeras se u Mejdanu nije naigrala dobrog rukometa, ali su i pored svih okolnosti, stigli do bodova u neizvjesnoj utakmici.

Veći dio prvog poluvremena, naši su vodili s jednim golom razlike. U nekoliko navrata mogli smo i na sigurnih +2, ali nisu se dali Danci. Igrali su lude kontranapade i kažnjavali sve tehničke pogreške naših rukometaša u napadu. Baš onako kako smo mogli i pretpostaviti, ali protiv tako snažnog protivnika, kontre je nemoguće braniti.

Na odmor se otišlo kod prednosti gostiju od jednog gola, bilo je 11:12. Gubili smo, ali živjela je nada da u nastavku Zmajevi mogu do preokreta i pobjede.

Ali, nismo uspjeli. Ubacili su gosti u brzinu više, imali su raspoloženog golmana Niklasa Landina dok čuvari bh. mreže nisu imali svoje večer i pored nekoliko dobrih intervencija.

Nedostajali su golovi Nikole Prce, našeg vjerovatno najboljeg igrača naprijed. Falio je i Ivan Karačić. Josip Perić jeste dobar i talentovan, ali za ovakve utakmice u napadu nam ipak treba hrabriji i odlučniji organizator igre – spreman preuzeti stvari u svoje ruke kad je najteže. Perić to još uvijek nije.

Ni krila nisu briljirala. U igri nas je praktički do samog kraja držao sjajni kapiten Muhamed Toromanović, a kada je Landin počeo skidati i njegove zicere, bilo je jasno da pobjedu nad evropskim i svjetskim viceprvakom, večeras ipak nećemo slaviti. Na kraju je rezultat bio 23:25.

Najefikasniji u našem timu bio Toromanović sa šest golova uz stoprocentan učinak većim dijelom meča. U pobjedničkom sastavu, istakao se Landin sa 15 odbrana.

(Radiosarajevo.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*