Gimnastičarke ”Slobode” na međunarodnom turniru u Ljubljani

Proteklog vikenda 30.-31.03.2019. godine gimnastičarke kluba ritmičko-sportske gimnastike ”Sloboda” su učestvovale na međunarodnom FIG turniru u ritmičkoj gimnastici “32. MTM Ljubljana” u Sloveniji.

Ovo je međunarodni turnir koji organizovan prema standardima Svjetske gimnastičke organizacije – FIG. Na turniru je učestvovalo oko 200 gimnastičarki  iz 19 evropskih zemalja koje su se takmičile u individualnim vježbama. Prema samom broju odazvanih država može se reći da je ovo bio jako kvalitetan turnir.

Gimnastičarke KRSG ‘’Sloboda’’ su osvojile 2 medalje.

Esma Huskanović osvojila je zlatnu medalju u vježbi sa loptom i Sara Muradbegović je osvojila bronzanu medalju u vježbi sa obručem.

Za KRSG ”Sloboda” još su nastupile Belma Mešić, Nejla Muradbegović, Irma Jukić, Amila Bećirović i Elena Lončar koje su imale veoma dobre nastupe.

”Poslije uspješnog nastupa u Solunu (Grčka) naše gimnastičarke su ponovo opravdale očekivanja na još jednom veoma jakom internacionalnom turniru. Veliki je uspjeh osvojiti medalju u ovako jakoj konkurenciji, pored velikog broja država i najkvalitetnijih gimnastičarki.” – rekla je pomoćna trenerica Vanessa Tinjić.

(RTV7)

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*