Džeko biranim riječima govorio o Višći: Ponekad bih volio da igramo u istom klubu

Džeko je rekao da Višća u narendom periodu može napraviti iskorak u karijeri i da bi italijanska ili španska liga bile idealne za njega.

“Pokušavamo biti primjer bh. nogometašima, a Višća je dosta napredovao i ide tim putem. Njegov kontinuitet i igra koje prikazuje me uopšte ne iznenađuju, dobro poznajem njegove kvalitete i siguran sam da može još puno više. On može napraviti iskorak, može igrati u Italiji ili Španiji jer su njegova najveća snaga brzina, nogometna inteligencija, želja za golovima, energija i odlučnost”, rekao je Džeko.

Napadač Rome iskreno je rekao da ponekad poželi da igra s Višćom u istom timu jer je takav tip igrača velika podrška napadačima.

“Igramo u reprezentaciji zajedno sedam ili osam godina, a neprocjenjivo je za napadača igrati s krilnim igračem kao što je on. U svakom trenutku pokušava ući u prostor, kreirati šansu, a bit ću iskren i reći da ponekad poželim da igramo u istom timu”, kazao je Džeko.

Višću posljednjih dana opet povezuju s prelaskom u Fenerbahče, a do kraja ove sezone u Turskoj on i njegov Bašakšehir pokušat će doći do prve titule prvaka u historiji kluba.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*