Na današnjoj konstituirajućoj sjednici nije izabrano rukovodstvo Skupštine TK

Ni nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine TK nije rezultirao formiranjem vlasti na području TK.

Sjednica je prekinuta jer Klub Bošnjaka nije odabrao kandidata u rukovodstvo tog zakonodavnog tijela, iako su prethodno izabrani potpredsjednici iz reda srpskog i hrvatskog naroda.

Kako je istakao Dževad Hadžić, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a danas je moglo biti izabrano novo rukovodstvo TK, a na taj način bi bio otkočen proces imenovanja Vlade TK.

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini TK, Selim Bešlagić je rekao da su za ovakvo stanje krivi svi zastupnici. Dodao je da ukoliko se u petak ne izabere predstavnik Bošnjaka, podnijet će ostavku na funkciju predsjednika tog Kluba.

I Senad Alić, aktuelni predsjednik Skupštine TK smatra da je trenutno stanje kolektivna odgovornost Kluba Bošanjaka. Bego Gutić, predsjednik Kluba zastupnika SDA je podsjetio da je SDA najavila da će pokrenuti aktivnosti u vezi s formiranjem skupštinske većine kako bi se uspostavila nova vlast.

U nastavku redovne sjednice Skuptštine TK zastupnici bi se trebali očitovati o inicijativi SDA, DF-a i SBiH o smjeni Vlade TK.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*