Akrobatski rock&roll: BiH na Svjetskom prvenstvu predstavili takmičari iz Tuzle i Gračanice

Članovi plesnih klubova Flamenco Tuzla i Rock step Gračanica predstavili su Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu juniora i juniorskih formacija u akrobatskom rock&roll-u (Schaffhausen, Švicarska).

Na prvenstvu koje je održano prošlog vikenda učestvovalo je devet juniorki u formaciji i jedan juniorski par iz Tuzle, te 11 juniorki i jedan par mlađih juniora iz Gračanice.

Ovo je prvi put da su BiH na Svjetskom prvenstu predstavljale dvije formacije.

Iz kluba PK Flamenco su nastupili juniorski plesni par: Arnela Arnautović i Nusmir Omerović (40. mjesto) i juniorska formacija: Amra Bjelkić, Azra Kurtović, Belma Baralić, Đina Perkić, Ena Hodžić, Ivana Porobić, Larisa Jorgić i Melisa Hasifić. (23. mjesto)

Iz PK Rock step sz nastupili mlađi plesni par: Laila Zildžić i Adnan Smajlović (38. mjesto), te juniorska formacija: Adna Mehurić, Ajna Valjevac, Amra Ustavdić, Azra Grbić, Ena Okanović, Iman Hadžihasanović, Kanita Ćudić, Nadja Jahić, Noa Operhal, Sajra Nišić i Zara Buljubašić. (22. mjesto).

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine su vodili trener Namik Trutović i pomoćni trener Elvir Avdagić, a volontersku pomoć u organizaciji su pružili su predstavnici PK Rock step iz Gračanice Tarik Jahić i Nihad Hadžihasanović.

(TI)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*