Na današnji dan svečano otvorena adaptirana dvorana Kaleidoskop

Udruženje “Mladi Tuzle”” i Pozorište mladih Tuzle su punih 14 godina bili putnici sa jedne na drugu lokaciju. Svoje programe pripremali su po parkovima, trgovima, haustorima, raznim iznajmljenim prostorima u Tuzli, a zauzvrat su svake godine okupljali stotine djece i  mladih, pokretali i realizovali razlicite projekte od značaja za razvoj Grada Tuzle, te su donosili niz nagrada sa različitih festivala.

Nakon 14 godina došlo je do davanja saglasnosti Grada Tuzla da se preko Centra za kulturu Tuzla dodijeli prostor bivšeg kina Kaleidoskop za potrebe realizacije projekata Mladih Tuzle.

Tako se, u organizaciji Pozorišta mladih Tuzle i Udruženja “Mladi Tuzle” Tuzla na današnji dan,nakon akcije uređenja od 28 radnih dana i učešća 95 volontera te novčanog doprinosa 150 roditelja Pozorišta mladih Tuzle, u saradnji sa Centrom za kulturu Tuzla i Gradom Tuzla svečano otvorila adaptirana dvorana Kaleidoskop – Scena Pozorišta mladih Tuzle.

Za samo godinu dana, zajedno sa našim partnerima realizovano je više od 500 različitih događaja, predstava, izložbi, koncerata, projekcija filmova, promocija, susreta, festivala, okruglih stolova, debata i ugostili oko 20 000 publike i više od 800 direktnih učesnika u programima na novoizgrađenoj sceni. Dobrodošli.

Prisjetimo se akcije uređenja.

https://www.youtube.com/watch?v=aAf_Hb7mecA&t=141s 

(RTv7/Mladi Tuzle)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*