Pijačni petak ponovo u Centralnoj gradskoj pijaci

Iako je prošlo tek nešto malo više od mjesec dana od katastofalnog požara Centralna gradska pijaca u Tuzli spremna je za predstojeću proljetnu sezonu. Rezultat je to izuzetnih napora koji su u sanaciju i ponovnu izgradnju pijačne infrastrukture uložili, kako uposlenici ovog najstarijeg trgovačkog preduzeća u Tuzli tako i brojni zakupci, koji su unatoč ogromnim materijalnim gubicima odlučni i dalje nastaviti posao tamo gdje ih je požar prekinuo.

Značajnu ulogu u svemu ovome imao je Grad Tuzla, kao osnivač,  koji je pokazao veliko razumijevanje prema situaciji u kojoj smo se našli i materijalno pomogao projekat sanacije, ističu iz gradskih pijaca. “S obzirom da bi bez njihove pomoći ovo bio gotovo pa nemoguć zadatak ovim putem im se još jednom zahvaljujemo na pokazanom razumijevanju i pomoći. Treba naglasiti da Tržnice niti jednog dana nisu prestajale raditi tako da nema potrebe posebno najavljivati novi početak.

No, svakako, s ponosom i zadovoljstvom vas pozivamo da već sutra, na tradicionalni pijačni dan u Tuzli, prošetate do Centralne gradske pijace i uvjerite se zbog čega je ovo mjesto u srcu grada, već više od šezdeset godina omiljeno mjesto okupljanja Tuzlaka svih uzrasta i, svakako, nezamjenjivo mjesto dobre kupovine”, ističu iz Centralne gradske pijace .

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*