Kim Jong Un SAD-u dao rok za promjenu stajališta

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un je rekao da je neuspjeh pregovora sa Sjedinjenim Državama vratio opasnost povratka napetosti, ali da ga ponovni sastanak s predsjednikom Donaldom Trumpom zanima samo ako Sjedinjene Države dođu s drugačijim stajalištem, izvijestila je sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA u subotu.

Kim je rekao da će odluku Sjedinjenih Država čekati “do kraja ove godine”, po agenciji KCNA.

“Potrebno je da SAD prestane sa svojim sadašnjim pristupom i dođe nam s novom računicom”, rekao je Kim u govoru u petak, prenosi KCNA.

Dijalog SAD-a i Sjeverne Koreje se našao u limbu od summita održanog u Hanoiju 27.-28. veljače, koji je propao zbog razlika u stajalištima u pogledu toga kako je daleko Sjeverna Koreja voljna ići u ograničenju svojeg nuklearnog programa te u kojoj je mjeri SAD voljan ublažiti gospodarske sankcije.

Sjevernokorejski čelnik pokazuje tvrđe stajalište prema Washingtonu nego što je to bilo nedavno, primjećuju analitičari, a u četvrtak je rekao da njegova zemlja treba zadati udarac onima koji joj nameću sankcije tako da njezino gospodarstvo postane samodostatno.

(Hina-Reuters/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*