Facebook planira vratiti Messenger u glavnu aplikaciju

Facebook planira vratiti Messenger u glavnu aplikaciju omogućavajući korisnicima pristup društvenoj platformi i servisu za razmjenjivanje poruka na jednom mjestu.
Nova funkcija je još uvijek u ranoj fazi testitranja. Ikona aplikacije Messenger bi funkcionisala u okviru glavne aplikacije s tim da se biranjem te opcije ne bi pokretala samostalna Messenger aplikacija, već biste ulazili direktno u poruke.

Facebook je na sličan način funkcionisao i ranije. Messenger se kao odvojena aplikacija pojavio 2011. godine, a Facebook je 2014. uklonio Messenger funkcionalnost iz glavne aplikacije. Pet godina poslije Facebook je najavio integrisanje svih postojećih servisa za razmjenu poruka (WhatsAppa, Messengera i Instagrama) tako da sve funkcije budu dostupne u okviru glavne aplikacije. Kompanija Facebook planira ovaj projekt završiti krajem 2019. ili početkom 2020. godine.

Ipak, zbog dijela korisnika koji ne koriste često glavnu aplikaciju Facebook će svaki servis i aplikaciju zadržati kao samostalnu i nakon integracije.
(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*