Sigurnosni uslovi još nisu zadovoljavajući: Obavlja se uviđaj na dijelu požarišta pijace Arizona

Prema informacijama iz Kantonalnog tužilaštva TK, u toku je uviđaj na pijaci Arizona-Gradačac. koju je noćas zahvatio požar velikih razmjera.

Na terenu je dežurni tužilac, zajedno sa istražiteljima  OKP PU Gradačac i MUP-a TK kao i inspektor protivpožarne zaštite, a sa tužiocem je na teren  izašao i vještak elektro struke.

-Situacija je takva da se uviđaj trenutno provodi samo na dijelu lokacije gdje sigurnosni uslovi to dozvoljavaju. Na drugom dijelu pijace,  prema unutrašnjosti, se još lokalno pojavljuju manji požari, koje  vatrogasci pokušavaju sanirati, ali se radi o lokacijama na kojima ima plinskih boca ili drugih zapaljivih predmeta, te također i prisustvo dima ne dozvoljava pristup ovim lokacijama. Nakon potpunog gašenja i obezbjeđenja sigurnijih uslova će se početi sa uviđajem i na tom dijelu pijace. Obavljaju se sve potrebne istražne radnje, uzimanje izjava, izuzimanje snimaka nadzornih kamera, prikupljanje tragova i dokaza na dostupnim lokacijama.  Lokaciju obezbjeđuju pripadnici jedinice za specijalne namjene MUP-a TK – saznali smo od Admira Arnautovića, portparola Kantonalnog tužilaštva TK.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*