Mesić: Mogao bih se kandidirati, ali prestar sam

Bivši predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, posljednjih mjeseci glasno je razmišljao o novoj kandidaturi i bitki protiv aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Što je odlučio?
Nakon što se prisjetio svojih pokušaja da poveže Kinu i Hrvatsku tijekom oba mandata, osvrnuo se na mogući treći mandat, koji mu formalno i pravno može pripasti, ako bi ga osvojio na predsjedničkim izborima.

“Neću, ali za nekoga ću se opredijeliti. Nitko ne može biti neopredijeljen. Čak i oni koji ne idu na izbore, priželjkuju nekoga da bude izabran”, kazao je Stipe Mesić pa nastavio:

“Ja ne mogu biti više… Formalno i pravno mogu jer promjena Ustava je bila u mom prvom mandatu i onda mi se taj mandat ne računa jer je to bio mandat po kojem je Tuđman bio izabran. Tek od promjene Ustava mi se računa novi mandat. Formalno i pravno bih mogao.”

Ali, istinski razlog zašto neće u novu predsjedničku utrku druge su naravi i imaju veze s prirodom. O tome se nagađalo i prije, ali Stipe Mesić to još nije nikad direktno rekao.

“Prestar sam”, rekao je u intervjuu za RTL Danas.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*